Perfekt pasform: Sådan finder du de rigtige briller til dit ansigt

 

Spørger du nogensinde dig selv: “hvilke briller passer til mig?”, så bliv klogere i vores guide. 

En af de vigtigste faktorer, når det kommer til at vælge de rigtige briller, er pasformen. Uanset hvor stilfulde eller trendy brillerne er, hvis de ikke passer korrekt til dit ansigt, kan de føles ubehagelige og forringe din synsoplevelse. Her er nogle tips til at finde den perfekte pasform, der passer til dit ansigt og din stil 

Kend din ansigtsform 

Først og fremmest er det vigtigt at kende din ansigtsform, da dette vil guide dig i retning af de briller, der bedst komplimenterer dine træk. Nogle almindelige ansigtsformer inkluderer oval, rund, firkantet og hjerteformet. Når du har identificeret din ansigtsform, kan du begynde at udforske brillestilarter, der passer bedst til dig. Se om nogle af disse ansigtsformer lyder som dig: 

Briller til et ovalt ansigt 

Kendetegn: Jævne proportioner samt en hage, der er smallere end panden. Derudover er smalle kindben og kæbeparti typisk for denne ansigtsform.  

Do’s & Dont’s: Du er en af de heldige! De fleste briller passer nemlig til dig. Du kan derfor sagtens tillade dig at eksperimentere med mere vovede og vilde stel. Hvis du tager et par rektangulære briller eller den klassiske pilot brille, kan du fremhæve dine naturlige træk. 

Briller til et firkantet ansigt 

Kendetegn: Pande, kindben samt kæbeparti har nogenlunde samme bredde. Det er typisk for denne ansigtsform at have en stærk kæbelinje.  

Do’s & Dont’s: Hvis du bruger runde briller, bløder du op for de kantede træk og fremhæver de bløde former. Briller der sidder højt på næsen, vil få dit ansigt til at se længere ud og komplementere den smukke firkantede ansigtsform rigtig flot. 

Briller til et hjerteformet ansigt 

Kendetegn: Din pande er bredere end dit kæbeparti og kindben. Ansigtet samler sig i en spids ved hagen.  

Do’s & Dont’s: Prøv med cat-eye og pilotbriller, da de typisk er super flotte til din ansigtsform. Firkantede og runde briller vil også komplimentere din ansigtsform. Briller der trækker fokus udad og opad vil virke rigtig godt for dig.   

Briller til et diamantformet ansigt 

Kendetegn: Du har en smal pande og hage, mens du er mere fyldig omkring kinder og kindben.  

Do’s & Dont’s: Runde eller mandelformede briller er rigtig flotte til dig. De runde briller vil skabe balance og harmoni i dit ansigt og de mandelformede vil fremhæve dine høje og fyldige kindben. Hvis du føler dig modig kan du prøve med en briller, der har en markeret linje ved brynet. 

Briller til et pyramideformet ansigt 

Kendetegn: Ved denne ansigtsform er panden bredere end kindben, kæbe og hage. Kæbelinjen kan enten være meget markeret eller mere blød i formen.  

Do’s & Dont’s: Cateye rektangulære og ovale briller er gode til dig. Derudover kan du finde en brille, som har samme bredde eller er bredere end din kæbe for at skabe god harmoni i ansigtet. 

Briller til et rundt ansigt 

Kendetegn: Ansigtets bredde og højde er næsten ens, og ansigtet er bredest ved kinderne og kindben. Du har typisk kun meget bløde eller ingen kanter omkring kæbepartiet.  

Do’s & Dont’s: Du kan med fordel gå efter de mere kantede stel, da de vil give mere definition til dit ansigt og bryde den runde ansigtsform. Hvis du bruger runde briller, vil du derimod fremhæve og overdrive den runde form. 

Vælg den rigtige størrelse 

Størrelsen på brillerne spiller også en vigtig rolle i deres pasform. Briller, der er for store eller for små, kan føles ubehagelige og se mærkelige ud på dit ansigt. Sørg for at vælge briller, der passer godt til bredden på dit ansigt og længden på dine ører, så de sidder korrekt og behageligt. 

Justerbarhed og fleksibilitet 

Nogle briller kommer med justerbare næsepuder og stænger, der giver dig mulighed for at tilpasse pasformen efter dine individuelle behov. Dette er især nyttigt, hvis du har en bredere eller smalere næsebro eller har brug for ekstra støtte bag ørerne. 

Komfort og balance 

Det er vigtigt, at brillerne føles behagelige at have på og ikke glider ned eller klemmer dit ansigt. De bør sidde jævnt på næsen og bag ørerne uden at efterlade mærker eller ubehag. Brillerne skal også være i balance, så de ikke vipper fremad eller bagud. 

Test pasformen 

Når du prøver briller, skal du sørge for at teste pasformen ved at bevæge dit hoved og ansigt i forskellige retninger. Brillerne bør forblive på plads og føles sikre, selv når du er aktiv. Hvis de bevæger sig eller føles løse, kan det være et tegn på, at de ikke har den rigtige pasform. 

 

Ved at følge disse tips kan du finde de perfekte briller, der passer godt til dit ansigt og din stil. Investering i briller med den rigtige pasform vil ikke kun forbedre din synsoplevelse, men også øge din komfort og tillid til at bære dem. Udforsk vores udvalg af briller i dag og find dit ideelle par! 

 


NEW
Gold
Vada Gold Sportsbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Red
Vada Red Sportsbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Lizard
Paolo Lizard Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Black
Paolo Black Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Gold
Velletri Gold Sportsbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Pampas Turtle
Paolo Pampas Turtle Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Grey
Vada Grey Sportsbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Hazel Turtle
Avellino Hazel Turtle Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Brown Turtle
Novara Brown Turtle Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Black
Nardo Black Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW
Pampas Turtle
Paolo Pampas Turtle Blue Light - PREMIUM
399,00 kr.