Hvorfor bruge solbriller med UV400?

Har du tidligere købt billige solbriller i dårlig kvalitet, fordi du ikke ser pointen i at kræve kvalitet af dine solbriller? Det har vi også gjort engang. Men nu har vi lært, hvor vigtigt det er at købe solbriller, der har UV400 til at beskytte øjnene og vi vil rigtig gerne lære det fra os, så du også kræver kvalitet af dine solbriller - ligegyldig prisen.

UV400 i dine solbriller fungerer for øjnene, som solcreme gør for huden. Det beskytter for de skadelige UV-stråler, som solen udsender.
Uden UV beskyttelse kan solen skade dine øjne både midlertidigt og langsigtet. Derfor har vi selvfølgelig 100 % UV400 i ALLE vores solbriller.

Midlertidige problemer

Intens UV-eksponering kan forsage problemer som hævede, blodsprængte og lysfølsomme øjne. Dine øjne kan også, efter bare få timer i solen uden beskyttelse, opleve det som man i daglig tale kalder sneblindhed, som er det der svarer til en solskoldning af huden, bare i øjet. Det vil altså sige, at det ligesom en solskoldning går væk efter en dag eller to, men det kan være meget smertefuldt.

Langsigtede problemer

De komplikationer som kan forekomme på lang sigt er mange, og alvorlige. Det er dem som er den største af grundene til, at vi skal beskytte vores øjne mod solen.
Kræft er en af de værste, men også typiske komplikationer med UV-stråler i og omkring øjet. Der findes både kræft i øjet og omkring øjet. Der bliver konstateret mellem 70-80 tilfælde af kræft i øjet hvert år. Dog er der mellem 400-600 danskere, der hvert år bliver opereret for hudkræft på øjenlåget forårsaget af UV-stråling.


 

Vælg det rigtige glas

Ethvert solbrille glas med UV-beskyttelse er bedre end ingen UV-beskyttelse, men der er altså nogle typer glas, der er bedre til visse forhold end andre. Her kan du finde en guide, som gør dig lidt klogere på hvilke type solbrilleglas, der findes og hvilken effekt de forskellige har.

Polariserende glas

Denne type solbrille glas udelukker det ultraviolette lys, der reflekteres fra vandrette overflader, som f.eks. vand, sne og våde overflader. Det gør dem velegnede til en tur på ski eller en sejltur på vandet. De er behagelige og afslappende for øjnene og findes i mange farvetoner.

Spejlglas

Denne type solbrilleglas kaster reflekser tilbage og eliminerer genskin fra sollyset og øger øjnenes komfort. Det gør dem velegnede til vand- og skisport og så ser det super cool ud. Spejlglas er også blevet en modetrend, som ses i forskellige farver og steltyper, som kan fremhæve din personlige stil.

Grønt glas

Et godt allround solbrilleglas, der absorberer det blå lys, reducerer blænding samtidig med, at det bevarer farvebalancen. Det forbedrer kontrastevnen uden at nå op på blue-blocker niveau. Derudover ser det også super smart ud.

Rosa og let rødlige glas

Giver endnu skarpere kontrast under dårlige lysforhold i tåge og snevejr sammenlignet med den gule linse, da den rosa farve fremhæver de varme toner. Den røde farve er samtidig god under dårlige lysforhold i skoven og til dage, hvor solen ikke er på sit skarpeste, men man stadig gerne vil have en smule farve i glasset samt beskytte sine øjne mod UV-strålerne. 

Gråt glas

En kølig-neutral farve, der er god til de fleste formål, fordi den bevarer farveforskellene. Du går aldrig galt i byen med et gråt glas og de er ekstra gode til sport og bilkørsel.

Brune glas

Et brunt glas med varme toner er behagelige at se med og øger kontrasten til de grønne farver. Udover at være en smart modebrille med en all-around funktion, er de særligt gode til aktiviteter ude i naturen, hvor du har brug for stor kontrast til grøn.