5 TING DU BØR VIDE OM DIT SYN

1) Det sker der i dit øje, når du stiller skarpt!

Fra du fylder 40 år​​​​​​, får dine øjne sværere ved at stille skarpt mellem afstande. Dit dårlige syn skyldes, at dine øjnes "zoomfunktion" bliver slidt og træt, så evnen til at fokusere reduceres. Dette er en naturlig del af aldringsprocessen. Fænomenet kaldes af mange for ALDERSSYN eller GAMMELMANDSSYN.

Det kan IKKE spises væk, trænes væk eller stoppes ved at supplere med kosttilskud eller vitaminpiller.

Når dit syn stiller skarpt og fokuserer på forskellige afstande, sker det ved, at du rent reflektorisk tilpasser øjet til det, du skal se, ved at strække linsen ud, så den er mere eller mindre flad. Størrelsen af eller hvor flad din linse bliver, styres af en muskel, der sidder rundt om dit øje og fast på øjets linse. Når du fokuserer på noget, der er tæt på dig, f.eks. din mobiltelefon eller en bog, slapper musklen af og øjets linse får derved en rundere form, der flytter dit fokus tættere på. Med andre ord, så zoomer dine øjne ind på noget, der er tæt på.

2) Hvorfor kan du ikke stille skarpt?

Da du var barn eller ung, var dit øjes linse blød og smidig, men med alderen bliver den stivere. Når linsen bliver stivere, bliver den også mere flad, og på et tidspunkt bliver dit øjes linse så stiv og flad, at du får sværere ved at stille skarpt. Du begynder normalt at mærke det på et tidspunkt, når du er mellem 40 og 50 år. De fleste i den alder kender følelsen af at skulle holde mobilen længere væk end tidligere for at kunne læse beskeden. Når man har svært ved at se det, der er tæt på, er man langsynet. Fra du fylder ca. 60 år, ændrer dit syn sig normalt ikke mere.


3) Nej, dit syn kan ikke blive dårligere af at bruge briller!

Dit syn bliver ikke dårligere af, at du bruger briller. Uanset om du bruger briller, der ikke passer helt i styrken, så skader det ikke dit syn. Det er lige meget, om du bruger briller med for stor styrke eller en med for lille styrke. Det eneste der sker er, at du ikke ser så godt, som du kunne have gjort.

4) Dit alderssyn kan heldigvis let rettes med en enkeltstyrke læsebrille😊

Langt de fleste kan de første mange år efter, at de har fået alderssyn, korrigere synet ved at bruge læsebriller, når de skal læse, sidde ved computer eller bruge deres mobil. Læsebriller er i dag heldigvis meget billigere end tidligere, og der er langt flere valgmuligheder. Du kan derfor let have mange forskellige læsebriller. Du kan have et par, der passer i alle situationer til dit humør eller din tøjstil, til hverdag og til fest, en modig brille og en klassisk brille. Når du har alderssyn, skal du købe en brille med PLUS styrke.

5) Når det ikke længere er nok med en læsebrille!

Efterhånden som du har brug for en større styrke, eller du ikke længere kan undvære en brille for at se langt, så vælger de fleste at købe en brille med glidende overgang. Det er en brille, hvor det enkelte brilleglas har forskellige styrker alt afhængig af, hvor i glasset, du kigger igennem. Briller med glidende overgang er normalt en dyrere løsning, til gengæld undgår du at tage brillerne af og på. Læsebriller med enkeltstyrke kan dog stadig være svære at undvære! Hvis du for eksempel ligger ned og læser på sofaen, i sengen eller ved poolen, og hvis du sidder ved din computer i længere tid af gangen og gerne vil kunne se skarpt på hele skærmen, uden at vride nakken af led for at finde den rigtige styrke i glasset, er læsebriller dog stadig et MUST.

En anden løsning kunne være en operation i øjet, hvor linsen skiftes til en kunstig linse.Langt de fleste får et godt resultat, men for nogen kan der være enkelte bivirkninger som for eksempel tørre øjne og udfordring med at se i skumringen. For en lille procentdel er der risiko for, at der tilstøder flere og mere generende bivirkninger.


BESTSELLER
Champagne
Torino Champagne Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Lykkepose - Læsebriller
495,00 kr.
Moss
Milano Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
ARCHIVE SALE
Brown
Milano Brown Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
ARCHIVE SALE
Ice
Capri Ice Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
Moss
Torino Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Mat Black
Milano Mat Black Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
ARCHIVE SALE
Olive
Torino Olive Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
Grey
Milano Grey Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
BESTSELLER
Creme
Biella Creme Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
ARCHIVE SALE
Golden
Biella Golden Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
ARCHIVE SALE
Golden
Lazio Golden Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
ARCHIVE SALE
Olive
Capri Olive Læsebrille - CLASSIC
Udsalgspris 99,50 kr. Normal pris 199,00 kr. Spar 50%
Moss
Biella Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
ARCHIVE SALE
Rose
Catania Rose Læsebrille - PREMIUM
Udsalgspris 174,50 kr. Normal pris 349,00 kr. Spar 50%
ARCHIVE SALE
Black
Certaldo Black Læsebrille - PREMIUM
Udsalgspris 174,50 kr. Normal pris 349,00 kr. Spar 50%