Hvilke briller passer til min ansigtsform?

Er du i tvivl om hvilke briller, der passer til lige netop din ansigtsform? Så kan du blive meget klogere på det i vores guide lige her. Husk, at det kun er en vejledende guide, og at du naturligvis altid skal vælge de briller, du føler dig bedst tilpas i – uanset form.

Først og fremmest handler det om at finde frem til, hvilken ansigtsform du har. Det kan måske være lidt svært at vide, hvis du ikke ved, hvad der kendetegner de enkelte ansigtsformer. Men bare rolig. I vores guide herunder, kan du blive meget klogere på lige netop det. 

Ovalt ansigt 

Kendetegn: Jævne proportioner samt en hage, der er smallere end panden. Derudover er smalle kindben og kæbeparti typisk for denne ansigtsform. 

Do’s & Dont’s: Du er en af de heldige! De fleste briller passer nemlig til dig. Du kan derfor sagtens tillade dig at eksperimentere med mere vovede og vilde stel. Hvis du tager et par rektangulære briller eller den klassiske pilot brille, kan du fremhæve dine naturlige træk.

 

 

Firkantet ansigt 

Kendetegn: Pande, kindben samt kæbeparti har nogenlunde samme bredde. Det er typisk for denne ansigtsform at have en stærk kæbelinje. 

Do’s & Dont’s: Hvis du bruger runde briller, bløder du op for de kantede træk og fremhæver de bløde former. Briller der sidder højt på næsen, vil få dit ansigt til at se længere ud og komplementere den smukke firkantede ansigtsform rigtig flot. 

 

 

Hjerteformet ansigt 

Kendetegn: Din pande er bredere end dit kæbeparti og kindben. Ansigtet samler sig i en spids ved hagen. 

Do’s & Dont’s: Prøv med cat-eye og pilotbriller, da de typisk er super flotte til din ansigtsform. Firkantede og runde briller vil også komplimentere din ansigtsform. Briller der trækker fokus udad og opad vil virke rigtig godt for dig.  

 

 

 

Diamant ansigt 

Kendetegn: Du har en smal pande og hage, mens du er mere fyldig omkring kinder og kindben. 

Do’s & Dont’s: Runde eller mandelformede briller er rigtig flotte til dig. De runde briller vil skabe balance og harmoni i dit ansigt og de mandelformede vil fremhæve dine høje og fyldige kindben. Hvis du føler dig modig kan du prøve med en briller, der har en markeret linje ved brynet. 

 

 

 

Pyramide ansigt

 

Kendetegn: Ved denne ansigtsform er panden bredere end kindben, kæbe og hage. Kæbelinjen kan enten være meget markeret eller mere blød i formen. 

Do’s & Dont’s: Cateye rektangulære og ovale briller er gode til dig. Derudover kan du finde en brille, som har samme bredde eller er bredere end din kæbe for at skabe god harmoni i ansigtet. 

 

 

Rundt ansigt 

Kendetegn: Ansigtets bredde og højde er næsten ens, og ansigtet er bredest ved kinderne og kindben. Du har typisk kun meget bløde eller ingen kanter omkring kæbepartiet. 

Do’s & Dont’s: Du kan med fordel gå efter de mere kantede stel, da de vil give mere definition til dit ansigt og bryde den runde ansigtsform. Hvis du bruger runde briller, vil du derimod fremhæve og overdrive den runde form. 

 

 

 

Vi håber, at du kunne finde lidt inspiration i vores guide - men husk, at den brille, du føler dig bedst tilpas i, er den, der klæder dig bedst!


NEW COLOURS
Moss Toffee Golden Walnut +6
Biella Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW COLOURS
Moss Black Champagne Brown +5
Torino Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW COLOURS
Brown Turtle Black Brown Mat Black +2
Milano Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW COLOURS
Champagne Brown Walnut Olive +3
Torino Solbrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW
Beige Marble Black Walnut
Trieste MINI Læsebrille - PREMIUM
349,00 kr.
NEW COLOURS
Smoke Champagne Moss Brown +3
Torino Blue Light - CLASSIC
249,00 kr.
NEW
Brown Turtle Black Olive Hazelnut
Avellino Solbrille - PREMIUM
399,00 kr.
NEW COLOURS
Brown Olive Grey Champagne
Torino Solbrille med styrke - CLASSIC
199,00 kr.
NEW
Lykkepose - Læsebriller
349,00 kr.
NEW COLOURS
Walnut Moss Black Creme +6
Biella Solbrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW COLOURS
Mat Black Brown Turtle Black Brown +3
Milano Solbrille - CLASSIC
199,00 kr.