Hvilken solbrille størrelse skal jeg bruge?

Er du i tvivl om, hvilken solbrille størrelse, du skal vælge og hvilken der passer netop dit ansigt? Så kan du blive klogere på din solbrille størrelse i vores guide herunder.

Hvilken solbrille størrelse skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken solbrille størrelse, du skal vælge. Derfor har vi gjort det nemmere for dig ved at skrive mål på alle vores briller. Som udgangspunkt er alle vores briller dog onesize. Mange af dem er også unisex, som betyder, at de passer til både dame og herre.

Hvis du alligevel vil være helt sikker på din solbrille størrelse, så finder du målene for de enkelte briller i produktbeskrivelsen. Her finder du blandt andet stelbredden, bredden på brillebroen og længden på brillestængerne. Selvom alle vores briller er lavet til at passe de fleste, kan der stadig være lidt forskel i størrelserne. Derfor kan det være en god idé at tjekke op på målene på brillen, hvis du for eksempel har et lidt bredt eller smalt ansigt. Husk at alle vores PREMIUM briller er lavet i acetat, som er enormt formbart. Det betyder, at du nemt kan tilpasse brillen, så den passer til lige netop dit ansigt. Se vores videoguide lige HER.

Hvordan måler man størrelse på solbriller?

Når du skal være helt sikker på, at dine solbriller passer til dit ansigt, kan du måle dig frem til svaret. Prøv at mål bredden på dit ansigt og sammenlign den med stelbredden på brillen. Derefter kan du måle stykket mellem dine øjne og sammenligne det med brillebroen på brillen. Sidst er det også en god idé at måle stykket, hvor brillestangen skal sidde. Det vigtigste er dog ofte stelbredden, som kan have stor betydning for komforten.

Hvilke solbriller passer til dit ansigt?

Hvis du er i tvivl om, hvilke solbriller der passer til lige netop dit ansigt, så kan vi anbefale dig at tage udgangspunkt i din ansigtsform. Den kan nemlig have betydning for, hvilke solbriller der klæder dig. Det er dog vigtigt at sige, at du altid skal huske at vælge de solbriller, som du har det bedst med – uanset ansigtsform. Vi har udvalgt nogle af de klassiske ansigtsformer herunder. Du finder vores fulde guide lige HER.

Har du et rundt ansigt, så skal du gerne satse på briller, som kan give et modspil til det bløde. Derfor er kantede brillestel helt perfekte til dig. Hvis du derimod vælger runde briller, vil den runde form i dit ansigt fremhæves og overdrives.

Har du et firkantet ansigt, så vil du omvendt gerne fremhæve de mere bløde sider i dit ansigt. Det gør du ved at vælge runde briller eller briller, som sidder højt på næsen. De kan nemlig få dit ansigt til at se længere ud og komplimenterer din ansigtsform flot.

Hvis du har en oval ansigtsform, så er du en af de heldige, som kan bruge de fleste brillestel. Tillad gerne dig selv at eksperimentere med mere vovede stel – du kan sagtens bære det.