Hvorfor skal du bruge Blue Light briller?

Hvis du også bruger mange timer foran skærmen, kan det være en fordel at bruge Blue Light briller for at passe godt på dine øjne. Blue Light briller – eller skærmbriller - indeholder et filter i brilleglasset, som filtrerer blåt lys fra skærme. 

Computerskærme, fjernsyn og smartphones er alt sammen med til at udsætte dine øjne for blåt lys – dagen lang. Blåt lys er i sig selv ikke skadeligt, men kan påvirke din søvnrytme, give dig tørre øjne og hovedpine. Når dine øjne oplever blåt lys, snyder du dem til at tro, at det er dag. Din hjerne tolker nemlig kunstigt blåt lys som dagslys. Det betyder, at den vil forsøge at holde dig vågen ved at sænke produktionen af det hormon, der hedder melatonin. 

Melatonin kaldes også for “søvnhormonet”, fordi det medvirker til, at du kan falde i søvn om aftenen, når det bliver mørkt. Hvis din krop nedsætter produktionen af søvnhormonet, fordi den tror, det er dag, så kan du opleve søvnbesvær. Dårlig eller manglende søvn kan give dig koncentrationsbesvær, lavere lunte og hovedpine. Det er alt sammen gener, som kan påvirke dig i løbet af din dag. Heldigvis er det også gener, som du kan forebygge ved hjælp af blue light briller. 

Hvad er blåt lys? 

Dine øjne udsættes dagligt for blåt lys – helt naturligt. Det sker for eksempel, når du går ud i solen. Sollys er nemlig en stor kilde til blåt lys. Det naturlige blå lys har betydning for dit aktivitetsniveau og din evne til at holde dig vågen i dagtimerne. På den måde kan man derfor sige, at blåt lys ikke er farligt i sig selv. Blåt lys bliver først skadeligt, når du dagligt udsættes for det i kunstig form i en grad, hvor din søvn påvirkes og du oplever gener som hovedpine og tørre øjne. 

Pas på dine øjne med Blue Light briller 

Heldigvis kan du forebygge gener fra kunstigt blåt lys ved at bruge Blue Light briller, når du sidder foran en skærm. Det blå lys bliver nemlig filtreret i brillerne takket være et filter i brillernes glas. På den måde kan du roligt se en film eller tjekke din mail inden sengetid. Husk også at indstille din telefon til nattilstand, så den skifter over til et mere gulligt lys ved aftenstid. 

Hvad end du bruger mange timer foran skærmen på jobbet, studiet eller i fritiden, så kan skærmbriller være en god idé. På den måde hjælper du dine øjne til at slappe af og få mere ro igennem dagen. Husk især at tage dem på, når du har skærmtid om aftenen. Det er særligt her, din søvn kan blive forstyrret af det kunstige blå lys. 

Kunne du også tænke dig at passe på dine øjne og din søvn? Så finder du heldigvis et stort udvalg af smukke skærmbriller hos os. Det er nemlig vigtigt for os, at du føler dig godt tilpas i dine briller – samtidigt med, at du passer på dine øjne. Du finder både skærmbriller med og uden styrke hos os – find dit næste yndlingspar lige her.


Lykkepose - Læsebriller
495,00 kr.
BESTSELLER
Champagne
Torino Champagne Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Moss
Milano Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Mat Black
Milano Mat Black Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Olive
Torino Olive Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Moss
Torino Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
NEW
Udsolgt
Gold
Valenzano Gold Sportsbrille - PREMIUM
399,00 kr.
Grey
Milano Grey Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Moss
Biella Moss Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
Black
Biella Black Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.
BESTSELLER
Smoke
Lazio Smoke Læsebrille - CLASSIC
199,00 kr.