Hvad er polaroid?

Har du hørt om polaroid solbriller? Hvis ikke vil vi gerne gøre dig meget klogere på, om solbriller med polariserede glas, er det næste par solbriller, du skal have fingrene i. Se vores guide herunder. 

 

Genskin fra solen 

Du har måske oplevet, hvordan solen kan skabe genskin i glatte overflader som havet, et blankt tag eller våd asfalt. Når du oplever genskin, vil det typisk genere dine øjne og kan tilmed betyde, at du får en slem hovedpine, fordi du kniber øjnene sammen. Det kan ikke bare være generende, men også skabe farlige situationer. Det gælder især, når du kører i din bil og dit syn bliver generet for eksempel genskin fra solen i den våde asfalt. Heldigvis kan du løse problemet med et par solbriller med polariserede glas. 

Polaroid solbriller - hvad er det? 

Når solbriller har polariserede glas, betyder det, at de reducerer genskin fra solen. Glassene indeholder nemlig et filter, som mindsker refleksioner fra solen, som kan være med til at forstyrre øjets synsfelt. Mange er derfor glade for at bruge solbriller med polarisede glas, når de kører bil. Uanset om du vælger solbriller med polariserede glas eller ej, så er det væsentligt, at dine solbriller også har UV400 i glassene, så dine øjne er fuldt beskyttede mod solens stråler. Når dine solbriller har UV400, betyder det, at de beskytter mod alle UV-stråler, som er kortere eller lig med 400 nanometer – og det dækker over alle UVA- og UVB-stråler. 

Hvordan virker polaroid solbriller? 

Polaroid solbriller har fået en form for kemisk behandling på glassene, som betyder, at de nedsætter genskin og blænding. Det fungerer lidt ligesom, hvis du havde lagt et lag film over glassene i dine briller – som selvfølgelig er helt usynligt. Den kemiske behandling betyder, at de lysbølger, som går ind og skaber blænding i dine øjne, frasorteres i brilleglasset. Almindelige solbriller beskytter stadig dine øjne mod skadelige UV-stråler, så længe de indeholder UV400. Dog vil de ikke kunne fjerne genskinnet på samme måde. Når du oplever, at almindelige solbriller alligevel kan hjælpe lidt på genskinnet, kan det være fordi, at de for eksempel har meget mørke glas. Det kan nemlig give dig en følelse af, at lyset ikke er så generende. Ulempen ved meget mørke glas er dog også, at det kan være svært at orientere dig lige så godt, som hvis glassene var lysere. 

En bedre farvekontrast og klarhed 

Udover at reducere genskin og blænding fra solen, så kan solbriller med polariserede glas også være med til at gøre, at du oplever en bedre kontrast mellem forskellige farvenuancer. Det kan betyde, at du bedre kan se nuancerne, når du opholder dig udenfor i naturen. Derudover vil du også opleve, at glassenes nedsættelse af blænding gør, at du får en bedre og mere klar synsoplevelse. Dette skyldes, at blænding og genskin ikke går ind og forstyrre dit syn på samme måde, som når du har almindelige solbriller på.  

Hvem har brug for polaroid solbriller? 

Der kan være forskellige grunde til, hvorfor du skal vælge at gå efter polariserede glas i dine solbriller. Hvis du ofte befinder dig ved havet på solrige dage - måske som lystfisker eller til gode stunder ved stranden om sommeren, så kan polaroid solbriller være en god idé. På skiferien eller om vinteren, kan solbrillerne også være gode, da solen kan skabe kraftigt genskin i den hvide sne. Sidst men ikke mindst kan det også være en god idé at have et par polariserede solbriller liggende i bilen, så du kan tage dem på, hvis solens genskin begynder at genere dine øjne. 

Hvilke solbriller skal jeg vælge - polariserede glas eller ej? 

Det er vigtigt igen at understrege, at solbriller med UV400 beskytter dine øjne fuld ud mod solens farlige UV-stråler - uanset om de er polarisede eller ej. Det der kan have betydning for, om du skal vælge polaroid solbriller er derfor, om du oplever, at genskin fra solen kan skabe irritation for dine øjne. At du for eksempel oplever, at du har svært ved at se, når du kører bil i solskin - eller at du får ondt i hovedet på solrige dage ved stranden.  

Polariserede solbriller fra HART & HOLM 

Hos HART & HOLM finder du to forskellige solbriller med polariserede glas, som passer alle – uanset køn. Det ene par er vores sporty PREMIUM letvægtsbrille Monza, som du finder i tre forskellige farver – Grey, Blue og Brown. Monza er især perfekte til skituren eller en fisketur ved vandet grundet det sporty look og lette stel. 

Det andet par er Palermo, som er en cool CLASSIC Aviatorbrille, som findes i guld og sølv. Palermo er helt perfekt til bilturen eller en solrig dag på stranden med gode venner. 

Du finder hele vores samlede udvalg af solbriller lige HER, som alle indeholder UV400 i glassene, så dine øjne er fuldt beskyttet mod solens skadelige UV-stråler. Se også vores udvalg af solbriller til herre, dame eller med styrke.